top of page

do 26 nov

|

Webinar

Webinar Wet Homologatie Onderhands Akkoord

Het webinar is bedoeld voor iedereen, die te maken krijgt met de gevolgen van insolventie in de eigen onderneming dan wel bij afnemers, of de (interim) financial die zich wil specialiseren in het tot stand brengen van deze akkoorden of de implementatie ervan.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Webinar Wet Homologatie Onderhands Akkoord
Webinar Wet Homologatie Onderhands Akkoord

Time & Location

26 nov 2020, 15:00 – 16:30

Webinar

Guests

About the Event

De Eerste Kamer heeft op 6 oktober jl. de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) aangenomen. De WHOA treedt per 1 januari 2021 in werking en geeft nieuwe juridische mogelijkheden ter voorkoming van faillissement of beëindiging van activiteiten buiten faillissement die een hoge dosis financiële expertise vereisen.

De doelstelling van de WHOA is tweeledig. Allereerst maakt de WHOA het mogelijk om bedrijven voort te laten bestaan die door een te zware schuldenlast insolvent dreigen te raken. Met de introductie van de WHOA zijn er meer mogelijkheden om schulden te herstructureren of te reduceren. Binnen de WHOA wordt deze mogelijkheid het Reorganisatie Akkoord genoemd. Daarnaast geeft de WHOA de mogelijkheid om op een ordentelijke wijze de activiteiten van een onderneming buiten faillissement te beëindigen. Dergelijke akkoorden worden binnen de WHOA Liquidatie Akkoorden genoemd. Op donderdag 26 november a.s. behandelt Pieter Christiaan van Prooijen namens Hermes Advisory alle ins en outs van de WHOA onder meer met behulp van een casus. Hermes Advisory is het adviesbureau in Nederland dat is gespecialiseerd in financiële (forensische) expertise ter ondersteuning bij geschillen. Een van de aandachtsgebieden waar Hermes Advisory zich in gespecialiseerd heeft betreft het begeleiden van ondernemingen in het toepassen van de WHOA. Het webinar is bedoeld voor iedereen, die te maken krijgt met de gevolgen van insolventie in de eigen onderneming dan wel bij afnemers, of de (interim) financial die zich wil specialiseren in het tot stand brengen van deze akkoorden of de implementatie ervan.

  • Donderdag 26 november van 15:00 uur tot 16:30 uur      met aansluitend een door TPF Network verzorgde virtuele borrel.
  • Het webinar is goed voor 2 gecertificeerde      PE-punten.
  • De kosten bedragen € 75 (excl. BTW).
  • Inschrijven kan via info@tpf-network.nl.

Share This Event

bottom of page