top of page

Vrouwelijke inbreng

Jessica Abell stelde zich eerder voor in de nieuwsbrief die we dit najaar verstuurden.


Ooit droomde je als tiener van een goed leven en was CFO van Philips worden het doel šŸ˜Š...


Na vele jaren studeren, met als kers op de taart op mijn dertigste een baan als 1e en jongste vrouwelijke CFO bij een Japanse onderneming in de olie- en gasindustrie, is dat doel bijgesteld. Alleen de wereld over vliegen en altijd werken was niet helemaal wat ik mij ervan had voorgesteld.

Structuur

En nu? Nu help ik vooral bedrijven structuur in de backoffice aan te brengen. Dit zijn bedrijven van verschillende omvang en grootte. Zo ben ik actief binnen de zorg (350 medewerkers), een verzekeraar (40 medewerkers), energiesector (50 medewerkers) en bij diverse banken. Die meerdere opdrachten tegelijkertijd in verschillende industrieƫn op het snijvlak van zowel Finance, IT als HR maken het interessant. Zijn de bedrijfsprocessen goed op orde? Gebruiken ze daar de juiste mensen en systemen voor? Een analyse via een dataverzameling in een datawarehouse met de juiste modellen helpt daar nog wel eens bij.


TPF network

Het is voor mij fijn om onderdeel te zijn van een netwerk met financials omdat finance mijn 1e vakgebied is. Maar, meer nog vind ik het prettig om te begrijpen en te horen wat er speelt in de verschillende ā€˜industrieĆ«nā€™ om zo oplossingen in de (data)producten die wij hebben te kunnen verwerken.


Mijn bijdrage aan het netwerk? Een beetje vrouwelijke inbreng, maar daarnaast vooral een IT kijk op finance en de bijbehorende systemen. Mag ik daarom geĆÆnteresseerde dames van harte uit te nodigen aan te sluiten bij TPF network? De moeite waard!

Comments


bottom of page