top of page

"Rode draad waar reporting, finance en IT samenkomt"

Sinds april 2022 maakt Diederik van Kolfschoten deel uit van het netwerk van TPF-partners. Graag stelt hij zich voor.


In 1993 ben ik gestart als controller bij KPMG Klynveld Management Consultants, om door de jaren heen mee te groeien met KPMG Consulting (van 250 adviseurs tot destijds het grootste adviesbureau van NL met 1100 adviseurs). Na het Enron schandaal werd een IPO gepoogd, maar uiteindelijk werden de Nederlandse en Engelse KPMG Consulting praktijken overgenomen door Atos. Onder de vlag van Atos was ik uiteindelijk van 2012 tot 2015 de eindverantwoordelijke finance manager van Atos Consulting Benelux.


Sinds medio 2015 vervolgde ik mijn loopbaan als zelfstandig interim business controller, om via mijn netwerk o.a. bij SVB DPGB terecht te komen, waar ik veel verschillende, projectmatige opdrachten op het gebied van management reporting en verantwoording heb gedaan. Tussendoor maakte ik daarnaast uitstapjes naar andere klanten (oa IBH, RET, UHT, VEI) en faciliteerde ik veel (meerdaagse) trainingen op het gebied van Advanced Reporting met Excel. Sinds 4 jaar doe ik dit ook met Power BI.

Momenteel ben ik op interim basis verbonden aan CRV b.v. in Arnhem alwaar ik als business controller acteer binnen het CIO office van Global IT (budget circa € 15,0 miljoen per jaar). Ik gedij blijkbaar het beste bij bedrijven waar de naam niet langer dan 3 of 4 letters is 😉

De rode draad zit bij mij vooral in het uitdenken en in gang zetten van processen waarbij reporting, finance en IT samenkomen. Op dat vlak ben ik zeer hands-on. Ik durf mezelf erg handig te noemen op het gebied van Excel en Power BI, maar een businessplan in PowerPoint sla ik ook niet af.

Een netwerk als TPF biedt voor mij een mooie gelegenheid samen op te gaan, elkaar te versterken waar we kansen zien en periodiek gelijkgestemden te ontmoeten op een informele manier.


Nieuwsgierig naar Diederik? Bekijk hier zijn profiel op LinkedIn!

Comments


bottom of page