top of page

Power BI: veelzijdige rapportagetool met nadruk op analyse

In de nieuwsbrief van december beschrijft TPF-partner Diederik van Kolfschoten de meerwaarde van het werken met Power BI. "Niet zomaar een rapportagetool, maar wel eentje die recht doet aan de mogelijkheden stevig in te zetten op analyse", zo belooft hij.


In deze case maakt hij inzichtelijk waarin 'm die meerwaarde zit. Wat volgt is geen technische beschrijving, maar wel een uitgebreide inhoudelijke verdieping van de voordelen. Power BI wordt hier ingezet als veelzijdige rapportagetool in een internationale projectenomgeving.


Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een vergelijkbaar project of ben je op zoek naar Incompany trainingen met betrekking tot Power BI (die Diederik verzorgt met zijn bedrijf CDTT), zoek dan contact met ons via info@tpf-network.nl. Wij helpen jou graag verder!

Veel leesplezier!

 

Intro

Water BV is de fictieve naam van een projectenorganisatie die jaarlijks ontwikkelingsprojecten uitvoert op het gebied van SDG6 (schoon drinkwater voor iedereen) en die de aangeboden fondsen zo efficiënt mogelijk in wil zetten. De projectorganisatie heeft in 2021 Microsoft Power BI wereldwijd in gebruik genomen met als doel om de kwartaalrapportage en andere rapportages te automatiseren. Halverwege het jaar 2021 heeft de organisatie per project de winst-en-verliesrekening, de kwartaalrapportage met alle KPI’s en de financiële rapportage voor de opdrachtgevers geautomatiseerd.


De hele organisatie werkt nu dagelijks met Power BI. De nieuwe Power BI rapportages hebben aantoonbaar een besparing in tijd en kwaliteit opgeleverd en hebben grote impact op de organisatie omdat de directeur en het MT de organisatie sturen op basis van de kwartaalrapportages en andere rapportages in Power BI.


Voorheen werden de rapportages in Excel opgemaakt en waren deze niet voldoende eenduidig en betrouwbaar. Daarnaast kostte het erg veel tijd om deze rapportages, op basis van bronnen uit SAP, Sharepoint en diverse Excel-bestanden op te bouwen. Elke maand weer waren 4 controllers daar circa 4 dagen per persoon mee bezig. Met de komst van Power BI is al het bestaande Excel rapportage werk volledig geautomatiseerd!

Automatisering van de maand- en kwartaalrapportages met Power BI

Wat is er bereikt?

De uitdagingen!

Next steps

De voordelen voor Water BV
bottom of page