top of page

"Ik heb ook wel verstand van cijfertjes ....."

Je hoort het ze nog steeds regelmatig zeggen, die goedbedoelende DGA’s en CEO’s. En ze hebben vaak gelijk, ze hebben meestal heel veel verstand van cijfertjes, zeker!


Maar, zonder ons vakgebied op een voetstuk te plaatsen is modern financieel management toch veel meer dan gewoon cijfertjes. Vooral bij scale-ups komt er zo’n moment dat dit financieel management het niveau van 'getalletjes begrijpen en op elkaar laten aansluiten' gaat ontstijgen. Onder andere waarde-creatie, systeemimplementaties, financieringsstructuren, risicobeheersing en change-management worden dan steeds belangrijker.


Aan het woord is TPF-partner Joost van der Heijden, die zijn sporen heeft verdiend in diverse financiële managementposities bij middelgrote tot grote – veelal beursgenoteerde – ondernemingen.


In 2010 heeft hij samen met een compagnon CFOflex opgericht waarbij de bij grotere ondernemingen opgedane kennis en ervaring op een flexibele manier beschikbaar wordt gesteld aan deze ambitieuze kleine tot middelgrote ondernemingen, veelal scale-ups. Hij heeft veel ervaring in het opbouwen en verder professionaliseren van de financiële functie (mensen, processen, systemen) bij dergelijke bedrijven. Ook in acquisitie- en integratietrajecten weet hij de weg te vinden. En ja, als het moet, dan heeft hij ook ervaring in het weer (deels) afbouwen van organisaties…. Joost heeft zich in 2020 als enthousiaste partner aangesloten bij TPF Network. Hij heeft vooral binnen de farmacie/bio-tech en zorg-gerelateerde ondernemingen gewerkt en laat zich ook graag uitdagen op andere terreinen.


En oh ja, hij heeft waarschijnlijk ook wel een beetje verstand van cijfertjes, dat krijg je er als bonus bij! Neem gerust een keer contact op voor een (online) kopje koffie.

Comments


bottom of page