top of page

Even voorstellen: Ramon Kluessien

Bijgewerkt op: 9 nov. 2022

Met de komst van Ramon is het netwerk van TPF-partners opnieuw uitgebreid. Graag stelt hij zich voor.

Na mijn opleiding aan de HES Amsterdam richting Accountancy en het volgen van de postdoctorale opleiding accountancy aan de VU in Amsterdam, ben ik als accountant gaan werken bij een accountantskantoor. Hierna werkte ik als Trading controller bij Nuon Energy Trading, waarna enkele jaren volgden als interim manager in de financiële sector. Zo was mijn laatste opdracht (tot 2010) bij de grootste kwekerij in Kenia, waarbij ik werkzaam was op het Europees hoofdkantoor in Amstelveen. In die rol was ik verantwoordelijk voor alle financiële processen rond veilen, de luchtvracht en de Nederlandse activiteiten.


“Ik beschouw mijzelf als het financiële geweten van een organisatie”.

Via deze opdracht (waarbij ik eerst een verkooptraject begeleidde) ben ik in dienst gekomen bij Bloom B.V. (internationale bloemengroothandel), waar ik ook aandeelhouder werd. In die tijd – waarbij de omzet van 50 miljoen naar 170 miljoen euro groeide – deed ik veel retail ervaring op met de verkoop van bloemen via supermarkten.


Sinds 2019 ben ik werkzaam als consultant bij verschillende uiteenlopende opdrachten. Het optimaliseren en transformeren van organisaties is inmiddels een onderdeel van mijn leven.


Ik beschouw mijzelf als het financiële geweten van een organisatie. De afgelopen 20 jaar heb ik dit met veel passie bij verschillende organisaties mogen doen. Bij elke opdracht, maar ook in de functies die ik heb vervuld, is het belangrijk dat de klus wordt geklaard op een zo efficiënt mogelijke manier waarbij een tevreden klant centraal staat. Doen wat nodig is, zorgen voor verbetering(en) en altijd wat te bieden hebben, dat is de uitdaging!

Ik omschrijf mijzelf als hands-on, besluitvaardig, detailgericht, pragmatisch en pro actief. Als interim manager ben ik met name inzetbaar voor het verbeteren van processen en rapportages. Afdelingen en organisaties naar een volgend niveau van volwassenheid brengen, daar heb ik veel plezier in.


Ik verwacht met aansluiting bij het TPF netwerk onderdeel uit te maken van een groep gedreven professionals. Op informele wijze wisselen wij ervaringen uit, waardoor je kennis en vaardigheden deelt. Zo staan we samen sterk! Nieuwsgierig naar Ramon? Bekijk hier zijn volledige profiel.

Comentarios


bottom of page