top of page

De andere kant van de tafel: eyeopener die veel oplevert!

In 1987 begon - na mijn studie Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen - mijn loopbaan bij AkzoNobel als sectorcontroller bij verffabrikant Sikkens.


Daarna volgden er diverse rollen bij Organon als regioncontroller en bij het Economic and Finance Department van de Pharma Divisie voor Chefaro, Diosynth en Organon Teknika. Een deel van de PD Controllersopleiding heb ik gecombineerd met mijn werkzame jaren bij Akzo om in 1994 als freelancer door te gaan voor het MKB. Dit kreeg in 2008 een officiëler tintje met Financial Balance B.V.

Na deze uitdaging ging ik aan de slag als Departementscontroller voor de Universiteit Utrecht: business control voor twee departementen en twee laboratoria binnen de faculteit Geowetenschappen. Hier speelde als bijzonderheden onder andere de invoering van een begrotings-, rapportage en prognosetool en, voor de externe projecten van de faculteit, de opzet van een doorlopend prognosemodel. Ook was ik daar leidinggevende voor twee projectcontrollers.


Sinds begin dit jaar vervolg ik mijn loopbaan als interimmer en ben ik via TPF gestart bij IZA Accountants! Dat lijkt een hele switch, en dat is het ook. Echter, ik ben in 2018 vanuit Financial Balance B.V. begonnen met het oppakken van de Postmaster Accountancy bij de Vrije Universiteit te Amsterdam. Van twee kanten hoorde ik dat het handig is om ook de praktijkervaring op te doen. Die kans biedt IZA-accountants mij nu in de Audit. Voor mij is het een eyeopener om aan de andere kant van de tafel te mogen zitten; dit levert veel extra kennis en ervaring op.


In de afgelopen jaren ben ik vooral bezig geweest met het op de rit zetten van rapportages & tools en het samenbrengen van systemen, liefst geautomatiseerd. De rode draad laten zien en conclusies kunnen trekken op basis van ‘wat is’, om dit door te trekken naar ‘wat kan zijn’, levert veel inzicht op vanuit de business rapportages en adviezen. Daarbij spelen (Project)Begrotingstools, Excel, Power BI, Pyramid enz. een belangrijke rol om uit SAP, Accountview, Exact, enz. de goede informatie te kunnen laten zien. Voor presentaties is PowerPoint erg handig: de simpelste presentatie komt vaak het beste over. En inmiddels ken ik ook mijn weg in MLE: een van de tools waarin de accountantscontrole vorm krijgt.


Met de bijeenkomsten, cursussen en het netwerk van TPF – The Perfect Fit – ben ik sinds 2015 bekend. Ik vind het erg mooi om daar nu als partner deel van uit te maken!


Nieuwsgierig naar Monique? Neem contact op en bekijk hier haar LinkedIn-profiel.

Comentarios


bottom of page