top of page

Strategische focus, financiële basis

Na mijn studie Bedrijfseconomie in Groningen (afgestudeerd in 1997) en het organiseren van een prachtige studiereis naar Brazilië had ik de smaak te pakken en wilde ik de wijde wereld verder ontdekken, het liefst bij een internationaal opererend bedrijf.


Het werd Schiphol Group waar ik aan de slag kon als financial trainee. Weliswaar geen buitenland, maar ik voelde mij er thuis zo midden in een "Peter Stuyvesant wereld" waar de stroom reizigers je in gedachten naar vele verre oorden brengt en het avontuur elke dag lonkt.


Uiteindelijk heb ik er bijna 10 jaar met veel plezier gewerkt in diverse functies van business controller tot manager bedrijfsbureau bij de Brandweer van Schiphol. Die behoefte aan afwisseling en beleving heb ik overigens nog steeds, al wordt dat wel iets minder naarmate je ouder wordt en een gezin hebt ;-).


In het werk vind ik het belangrijk om met mijn financiële kennis en ervaring ook een bijdrage te leveren aan maatschappelijke doelen. Om die reden heb ik ook een voorkeur ontwikkeld voor de (semi) overheidssector. Na Schiphol kwam ProRail, daarna Alliander, waar ik veel interimmers voorbij zag komen. Zo ook Matthijs Osse via wie ik in contact ben gekomen met TPF Network, een netwerk van zeer gedreven interim-professionals waar ik mij vanaf het eerst moment thuis voelde.

Sinds 2016 zit ik zelf in het "interim-vak". Het is fijn om met collega-interimmers te kunnen sparren over de uitdagingen die er voor organisaties zijn in een veeleisende en continu veranderende omgeving. Dat geldt zeker ook voor de overheid! Daarnaast vind ik het waardevol elkaar ook persoonlijk te leren kennen, het liefst onder het genot van een hapje en een drankje. Na 5 jaar interim ben ik eind vorig jaar in dienst getreden bij mijn laatste opdrachtgever, Domeinen Roerende Zaken (onderdeel van Ministerie van Financiën) waar een vacature vrij kwam als strategisch management adviseur. Een kans die ik met beide handen gegrepen heb omdat ik de wens heb mij vanuit mijn financiële basis verder te ontwikkelen richting die strategische kant met focus op lange termijndoelstellingen en alle veranderingen die daarvoor nodig zijn. Het interim vak heb ik overigens niet verlaten; hiervoor heb ik 1 dag in de week beschikbaar gehouden. Die feeling met de "wereld buiten" wil ik graag behouden. Ook helpt het mij om scherp te blijven; daar draagt TPF Network zeker aan bij. De afwisseling, diepgang en ontspanning die dit oplevert, is precies wat ik nodig heb om het beste in mezelf naar boven te halen!

Comentarios


bottom of page