Geslaagde gezamenlijke bijeenkomst Netwerk ciRCle & The Perfect Fit
Afgelopen woensdag 12 april troffen de leden van Netwerk ciRCle en de Associates en Partners van The Perfect Fit elkaar in Sociëteit Maximaal voor een gezamenlijke middag en avond die geheel in het teken stond van het TPF jaarthema '2025; Adapt or Die!'. In Kees Dubbelboer (Partner MBD Advice) en Peter Paul Leutscher (Partner Redzebra Group) hadden wij twee sprekers, die samen met ons de toekomst wilden verkennen.
Kees Dubbelboer startte de tijdreis en schetste een beeld van de huidige trends (robotisering van administratieve processen, big data, integrated reporting, etc.) en de effecten hiervan op de Finance functie. Een functie, die voor de fundamentele keuze staat om óf midden in de business te staan en bij alle belangrijke strategische beslissingen te worden betrokken, dan wel alleen nog een marginale rol te hebben voor het runnen van de business en zich vooral richt op het afleggen van verantwoording richting de buitenwereld.
Na het diner, waarbij de deelnemers uitgebreid met elkaar konden kennismaken en bijpraten, nam Peter Paul Leutscher het stokje over met de stelling dat eco-systemen de sterkste control-systemen zijn, die we kennen zolang menselijke control-systemen ze maar niet vernietigen. Onze maatschappij ondergaat een transformatie die de manier waarop wij werken, leren en samenleven fundamenteel verandert. Onderzoek toont aan dat we waarschijnlijk in onze geschiedenis nog niet eerder een periode hebben meegemaakt waarin verandering zo snel en ingrijpend plaatsvond. Technologische versnelling en innovatie, sociaal demografische ontwikkelingen en risicovolle geopolitiek zijn enkele van de elementen die onze maatschappij tot een zogenaamde VUCA-wereld transformeren (Volatile, Uncertain, Complex and Ambiguous). Dit tijdperk onderscheidt zich van anderen door haar snelheid van verandering, de reikwijdte van verandering en de systemische impact op alle facetten van onze samenleving. Dit tijdperk is vol kansen en mogelijkheden maar ook risico’s. Incrementele verbeteringen zijn niet voldoende, huidige controle mechanismen werken niet meer, transformeren lijkt noodzaak! Wat betekent dit voor de rol en mindset van de controller, de accountant, de financiële adviseur.

Genoeg stof voor de aanwezigen om bij de afsluitende borrel nog lang te blijven napraten.

We kunnen terugkijken op een geslaagde, gezamelijke bijeenkomst. Het volgende TPF-overleg is op 19 mei van 9.30 uur - 16.00 uur. Wil je hier bij aanwezig zijn? Geef je dan op!


Evenementen

Midsummer BBQ 2017

Op 21 juni organiseerde The Perfect Fit voor de zevende keer de Midsummer BBQ op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Een terugblik met videoverslag vindt u hier.


Terugblik Midsummer BBQ

 

 

Updates

Masterclass

Op woensdag 15 november ontving The Perfect Fit ongeveer 30 deelnemers voor een goed verzorgde masterclass over de cryptovaluta die zo'n enorme waardestijging meemaakt momenteel.  De cursisten weten nu waarom, en weten meer over de (on)mogelijkheden en kansen van deze technieken. Een terugblik inclusief video impressie vindt u hier.

Masterclass Bitcoin en Blockchain